TÜRK MUTFAĞI HAFTASI

TÜRK MUTFAĞI HAFTASI

Türk Mutfağı Haftası, Anadolu'nun binlerce yıllık bereketli topraklarında yoğrulan, yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlerin izleriyle zenginleşen gastronomi kültürümüzü, geniş kitlelerle buluşturmaya devam ediyor. Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında ülkemizde ve tüm dünyada etkinliklerle kutlanan Türk Mutfağı Haftası, bu yıl mutfak kültürümüzün yapıtaşları olan "Türk Mutfağının Klasik Yemekleri” ile kültürlerarası köprü kurmayı hedefliyor. Bu vesile ile Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan öğretmenleri ve öğrencileri birlikte hazırladıkları ;Türk Mutfağına ait Çeşmi Nigar Çorbası, Yaprak Sarması, Nohutlu Pilav, Yöresel Asma Pidesi, Türk Kahvesi ve Türk Lokumu'nu Orhangazi Meydanı'nda halkımıza servisini yaptılar. Ayrıca Türk Mutfağı Haftası etkinliğinde, Bursa'nın Coğrafi İşaretli Ürünleri ve Bayat Ekmekten Yapılan yemek reçeteleri de panolarda sergilendi.

27.05.2025 44

27-05-202527-05-202527-05-202527-05-202527-05-202527-05-202527-05-2025