27.11.2012 1763

Okulumuz 1971 yılında şimdi öğretmen evi olan binada Pratik Kız Sanat Okulu olarak açıldı.1980-1981 Eğitim- Öğretim yılında adı Kız Meslek Lisesi olarak değişti. 2014-2015 Eğitim- Öğretim yılında ise adı Erenler Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi olarak değişmiştir.  1998-1999 Eğitim-öğretim yılında yeni hizmet binamıza taşınmıştır. Hizmet binasının tarihçesi; 1998-1999  Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmıştır. Hizmet binamız 1996 yılının  Temmuz ayında inşaatına başlanmış olup,1998  yılında tamamlanmıştır. 3.943 metre arsaya sahip olup, 943 metresi üzerine 4  katlı bina inşa edilmiştir. Binamızın  arsası  Orhangazi´de ikamet eden M. Ali  KESKİN, H.Hüseyin KESKİN ve Ahmet KESKİN kardeşler tarafından okulumuza 'Kız Meslek Lisesi' olarak kullanılmak üzere hibe  edilmiştir. Bu dönemde okulumuzda El Sanatları, Giyim-Üretim Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri ve Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri bölümleri hizmet vermiştir. 2011 yılında Okulumuz bünyesinde Anadolu Kız Teknik Lisesi; Bilişim Teknolojileri, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümleri ile açılmıştır. Okulumuz 2020 Şubat ayında alınan yıkım kararı sonucunda ilçemiz merkez okullarından Tuna İlkokulu binasına geçici olarak taşındı. Hâlihazırda bahsi geçen binada eğitim faaliyetleri sürdürülmektedir.

Şuan okulumuz; Anadolu Meslek Programı kapsamında 289 genç; Çocuk Gelişimi Bölümüne bağlı uygulama ana sınıfında 14 okul öncesi; Mesleki Açık Öğretim Lisesi bünyesinde 19 yetişkin öğrenci olmak üzere toplam 323 öğrenci eğitim-öğretime devam etmektedir.

Okulumuzda eğitim-öğretim süresi 4 yıldır.