e-twinning Avrupa Kalite Etiketi

06.11.2021 855

Okulumuz öğretmenlerinden Emine Tunçez ve Müdür Yardımcımız Salih Ağrak'ın yoğun gayret ve emekleri sonucu okulumuz e-twinning Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır. Peki nedir e-twinning ve kalite belgesi? eTwinning; iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platformdur. Avrupa Kalite Etiketi, ikinci aşama bir başarı işaretidir. Projelerde teknolojinin eğitime adaptasyonu ve eğitim süreçlerinde uygun şekilde kullanımı istenilen bir durumdur. Bu etiket Erasmus+ projelerine giriş için önemli bir ilk basamaktır. Okul olarak AB tecrübelerinden ve iş modellerinden faydalanmak adına ilişkili olmayı sürdürmeyi beyan eder, eğmeği geçen persoelimizi tebrik ederiz.

eTwinning'in faydaları ile ilgili olarak 2013 yılında Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından yapılan 770 öğretmenin katıldığı araştırma şu sonuçları ortaya koymuştur;

1. Katılımcı öğretmenlerin %86,3'ü eTwinning projelerinin teknolojiyi kullanma becerilerini artırdığını,
  2. %89,5'i derslerde farklı öğrenim yöntemleri kullanmaya teşvik ettiğini,
  3. %91,5'u yabancı dillerinin gelişimine yardımcı olduğunu,